Välkommen!

Välkommen till Sandcroft's kennel som numera är inriktad på rasen stabijhoun. Hemsidan har funnits sedan juni-2002.


Nu har Golda och Jaris valpar kommit !

Den 9 juli födde Golda 5 valpar, 3 hanar och 2 tikar.

Hanarna

Tikarna

 


Hässleholm 16 och 17 maj

Nu har vi varit i Hässleholm på utställning. På lördagen var det SKF, Specialklubben för Kontinentala Fågelhundar som hade utställning. Jag ställde Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger "Gys" och hans mamma Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus". Båda fick Excellent och CK och Gys slutade som BIM och Sus blev 3-a bästa tik. BIR blev Stabyworld´s Mooie Anouk Fan Ches´"Ärtan", som ägs av våra vänner Carina och Rolf Löthberg.

Domare: Liz-Beth C Liljekvist

På söndag var det SKK:s utställning. Jag ställde samma hundar då. Båda fick även då Excellent och CK och Gys blev 2-a bästa hane med R-CACIB. Sus blev bästa tik och fick CACIB och slutade som BIR. Med på utställningen var även Sandcroft´s Haga Fraukje of Benji "Iriz"och hon fick Excellent. BIM blev Anton Jelmer Fan de Moaie Hovingen som ägs av Bertha Van Engelen och Karin Blok från Holland.

Domare: Karl-Erik Johansson

På den vänstra bilden är det Irene och Iriz


Onsdag 13 maj 2015

I dag klarade Sandcroft´s Gofke Fraukje of Alger "Reuben" Anlagsklassen i Viltspår. Han fick mycket väl godkänt av domaren. STORT GRATTIS till Yvonne Wiktelius och Reuben från mycket stolta uppfödare !!


Holland

Måndag 4 maj startade vi resan mot Holland för att para Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger med Warbere Jari v.d. Eenhoornleijn. Resan gick utan problem ända till vi kom mellan Lübeck och Hamburg där vi hamnade i ett oväder som vi aldrig upplevt tidigare. Det åskade, var rena skyfallet och var ett ENORMT BLÅSVÄDER. Vi var faktiskt oroliga att husbilen skulle välta !!!! Men som tur var så gick det bra, men vi såg flera bilar som inte tänkte på att det hade samlats mycket vatten på vissa ställen utan de hade fått vattenplaning och kraschat! När vi kom fram till Holland bodde vi på en jättemysig Minicamping som låg bara ca 15 minuters resa från Mirjam van Geemert som äger hanen Jari. Nu hoppas vi att det blir valpar i juli.

Foto: Mirjam van Geemert


Lördag 28 mars 2015

I dag har det verkligen varit en lyckad dag för Sandcroft´s kennel. Först var Sandcroft´s Hebbe Fraukje of Benji "Guinness" på en inofficiell utställning i Karlskoga och blev BIR (ensam i rasen) och BIG-2 (av 4), senare fick jag ett sms från Irene Eckerström som berättade att Sandcroft´s Haga Fraukje of Benji "Iriz"hade varit på den internationella utställningen i Malmö och blivit BIM. Vi är mycket stolta och glada uppfödare !!!

Guinness

Iriz


Vi vill önska våra kära valpköpare, blivande valpköpare och hundvänner en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT HUNDÅR 2015


Forshaga

Nu har Gys varit i farten igen, denna gång i skogen. Britt-Marie och jag åkte till Botorp utanför Forshaga, där Gys gick ett anlagsklasspår. Det kunde inte gått så mycket bättre......."Ett rakt igenom kanonjobb" skrev domaren i protokollet !!


Lilleström, Norge

Den 13-16 november var Britt-Marie (fodervärd till Gys) och jag till Lilleström och ställde Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger, Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger och Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus". På fredag var det Norsk Vinnarutställning och då fick Gys Very Good och blev 3:a i öppenklassen. Golda fick Excellent, 2:a i öppenklassen med CK och 2:a bästa tik med R-CERT och R-CACIB. Sus fick Excellent och blev 3:a i championklassen. På söndag var det Nordisk Vinnarutställning och då fick Gys Excellent, 1:a i öppenklassen med CK och 3:a bästa hane med CERT och blev då NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!!!!! Golda fick Excellent och blev 3:a i öppenklassen med CK. Sus fick Excellent, 1:a i championklassen med CK och 3:a bästa tik med R-CACIB. Det var verkligen en kul och lyckad helg. Kul att träffa många stabijer och deras ägare. Det var 3 valpar och 22 vuxna stabijer på fredag och 3 valpar och 26 vuxna på söndag!!

Foto Jan Ahlm

 


Letohallen, Norge

Den 25 och 26 oktober var vi till Letohallen i Norge och ställde Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger och hennes mamma Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus". Vi hoppades att Golda skulle kunna få CERT någon av dagarna och det fick hon BÅDA dagarna. Hon vann även över sin mor och blev BIR och BIG-2 båda dagarna !!! Sus blev 2:a bästa tik på lördag och fick Excellent  men inget CK på söndag.Det var verkligen en lyckad helg.

Foto Britt Pinderud

 

Gotland

Nu har vi varit på vår årliga tripp till Gotland. Vi åkte runt lite innan vi åkte till våra vänner Carina och Rolf. Den 30 och 31 augusti var det dax för Visbyutställningen. På lördag ställde jag bara Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" och hon fick Excellent, CK och blev BIR. Jag fick även ställa en valp ur vår senaste kull som bor i Visby, Sandcroft´s Hanne Fraukje of Benji "Isa" och hon blev BIR-valp. På söndag ställde jag också Isa, men hon fick inget HP och blev därför inte heller BIR-valp !! Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger "Gys" fick Excellent, Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" fick VG, men Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger "Golda" fick Excellent, CK, CACIB och blev BIR och BIG-3 !!!!!! Hon blev den första av vår egen uppfödning som blev grupplacerad.


Sälen.

I år var Yvonne och Michael Wiktelius för första gången med på SvSk:s Stabyspecial. Den inleddes på söndag den 27 juli med en inofficiell utställning och där blev Sandcroft´s Gofke Fraukje of Alger "Reuben" Bästa hane och BIM !! GRATTIS önskar stolta uppfödare!!


Ransäter.

Den 27 juli var vi i Ransäter på utställning. Vi ställde Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger, som fick Very Good, Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger, som också fick Very Good och blev 2:a i öppenklassen och  Häromi´s Royal Dezhra of Balzer som ställdes i veteranklass och fick Excellent, CK och blev BIR-Veteran och även Bästa Tik och BIR !


Rasparad.

Under Filibjurveckan i Filipstad anordnade Djurskyddet en rasparad där olika hundraser presenterades på Stora Torget. Britt-Marie och jag gick med i paraden och visade upp vår härliga ras med hundarna Gys, Golda och Tess.


Vålerbanan, Norge

Den 11 juli styrde Britt-Marie (som är fodervärd åt Gys) och jag kosan mot Norge för att ställa Gys och Golda. Det blev en mycket lyckad utställning. På lördag fick både Gys och Golda Excellent, CK och CERT. Golda blev BIR och Gys BIM. På söndag fick Gys Excellent, CK, CERT, BIR och blev sedan även BIG-2, men Golda haltade efter att ha bitit på en trampdyna, men fick i alla fall Good eftersom domaren gillade hennes typ.

Här är en bild som husse Jan Ahlm tagit av Gys och alla rosetter och blomvas han fick !


Zutphen, Holland

Den 31 Maj var vi åter igen med på NVSW:s Clubmatch. Denna gången ställde vi Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger och Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger. Båda ställde vi i Fokkersklass, och med det menas att hunden måste vara uppfödd och ägd av samma person. Gys fick Very Good och blev 3:a (av 4 hanar) och Golda fick Excellent och blev 4:a (av 7 tikar).


Den 11 januari var det premiär för valparna att komma ner i köket och vidga sina vyer lite och det tyckte de var spännande. De blev ompysslade av reservmamma Tess och fick träffa halvsyster Golda (som var lite fundersam på ministabbisarna !).

 Nu har Sus och Benjis valparna kommit.

Den 10 december (Nobeldagen) Födde Sus 7 valpar, 1 hane och 6 tikar.


Herning, Danmark

Helgen 2-3 november var vi på en 2-dagarsutställning i Herning. I år hade vi lyckats "lura" med våra vänner från Gotland, Carina o Rolf. Det blev en mycket lyckad utställning för oss. På lördag blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem "Semlan" 4 Bästa tik, Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger 3 Bästa tik med R-CERT och Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess"Bästa tik med CACIB o BIM. På söndag blev Golda 3 Bästa tik med R-CERT, Semlan 2 Bästa tik med CERT o R-CACIB och Tess Bästa tik med CACIB o BIM. BIR båda dagarna blev danska hanen Berggreen. Stort grattis till husse Jan Kofoed Johansen.


Skåne.

Helgen 31/8-1/9 2013 har en "valp" ur vår G-kull, Sandcroft´s Gebbe Fraukje of Alger visat vad hon kan i agility. Hon erövrade sin första pinne i dag ! STORT GRATTIS till husse Stefan från jättestolta uppfödare !!

Så här nöjd ser man ut när man vunnit !

 


4 x Internationella utställningar.

Nu har vi kommit hem efter en kombinerad utställnings-och semesterresa. På alla fyra utställningarna ställde vi Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus", Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger "Golda" och Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger "Gys". Första anhalten var Eskilstuna 17/8 där alla tre fick Excellent o CK och Gys även fick CACIB och blev BIM ! BIR blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem som ägs av Carina o Rolf Löthberg. STORT GRATTIS till dom !!!

Dagen efter ställde vi i Norrköping. Där fick Gys Very Good, men Golda och Sus fick Excellent o CK och Sus fick även CACIB och blev BIR !! BIM blev Svartvita Pärlan´s Zeke, ägare Emil Hulthammar. Tyvärr blev det inga bilder tagna av BIR o BIM dessa två dagar !!

Sedan tog vi båten över till Gotland och åkte runt några dagar, bl.a. var vi till Fårö, innan vi åkte till våra kära vänner Carina o Rolf. Helgen 24-25/8 var det utställning i Visby. Båda dagarna fick Gys, Golda och Sus Excellent, men det var bara Sus som fick CK. Hon fick även CACIB och blev BIM båda dagarna. BIR båda dagarna blev Häromi´s Cape Horn of Emil och han blev även BIG-2 båda dagarna !!! STORT GRATTIS till Maggan o Peter Nunn !!

På alla fyra utställningarna hade Sandcroft´s kennel uppfödargrupp och fick HP på gruppen och mycket fin kritik !!

Foto uppfödargruppen: Eva Dalemar

 


Ransäter

Den 27 juli var vi i Ransäter på hundutställning. Där ställdes Sandcroft´s Gofke Fraukje of Alger (Reuben) som fick Very Good och blev 2:a bästa unghundshane, Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger (Gys) som fick Very Good och blev bästa unghundshane, Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger (Golda) som fick Very Good och blev bästa unghundstik och Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme (Sus) som fick Excellent CK och blev 2:a bästa tik med R-CACIB. Bästa tik och även BIR blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem (Semlan) !!!!! Ägare Carina och Rolf Löthberg, Visby. STORT GRATTIS från mycket stolta uppfödare. Vi hade även en uppfödargrupp och den fick HP och en fantastiskt fin kritik !!!!

Foto Kjell Larsson


Snacka om att världen är liten.............

Dessa två stabyhoun träffades på en gata i Borgholm på Öland. Hanen till höger är Sandcroft´s Falle Mira of Rimme "Sixten" och bor i Västerås. Tiken till vänster är Sandcroft´s Ganna Fraukje of Alger "Mooia" och bor utanför Oslo. Inte nog med att de kommer från samma kennel, Sixten är morbror till Mooia !!!!


Tvååker

Den 12 och 13 juli ställdes en av våra "valpar" Sandcroft´s Gofke Fraukje of Alger (Reuben) på utställningen i Tvååker. Han fick Excellent båda dagarna och lördag även CK och fick då tävla i Bästa hanhundklass och blev 2:a bästa hane. Detta är extra kul eftersom Reuben har haft en jobbig uppväxt med operation (en för kort sena i ett bakben) och rehabilitering. Matte Yvonne och husse Michael har lagt ner ett enormt arbete på Reubens rehabilitering som nu verkligen har givit resultat. Stort GRATTIS till fina resultat och superfin kritik från stolta uppfödare.

Foto Anga Löfqvist


Norrköping

Helgen 31 maj-2 juni tillbringade vi i Norrköping. Fredag och lördag var det Svenska Stabyhounklubben som arrangerade. På fredag var det Fokkersdag, då uppfödarna fick sina kullar bedömda av en holländsk domare. Man kunde även få hundar inventerade, vilket innebär att allt på hunden mäts och hunden fotograferas och detta förs sedan in i ett dataprogram i Holland. På lördag var det avelskonferens med holländsk representant.

Här är ett foto av vår valpkull efter Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme x Alger.

Foto taget av Britt Pinderud

På söndag hade SKK sin Nationella utställning där det var 41 stabyhoun anmälda. Det var 4 av vår "valpkull" som var med. Sandcroft´s Gofke Fraukje of Alger "Reuben" fick Excellent och blev 3:a bästa juniorhane, Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger "Gys" fick Excellent och blev bästa juniorhane med CK och även BÄSTA HANE och BIM !!!!! Sandcroft´s Gebbe Fraukje of Alger "Silver" fick Very Good och blev 3:a bästa juniortik och Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger "Golda" fick Excellent och blev bästa juniortik. Sandcroft´s kennel blev även BÄSTA AVELS-OCH UPPFÖDARGRUPP !!!!!

Foto taget av Kjell Larsson


En härlig vårbild av "Gys" Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger. Bilden är tagen av husse Jan Ahlm


Letohallen, Norge

Helgen 27-28 april åkte vi till Norge och ställde Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger och Sandcroft´s Golda Fraukje of Alger. På lördag fick Gys Good och Golda Very Good, men på söndag gick det bättre...........båda fick Excellent och Gys även CK, CERT (hans första !) och blev BIM !! Stort GRATTIS till Häromi´s Cordoba of Emil som blev BIR !!! Domare var Jo Schepers från Holland

 

Foto Jan Ahlm

Så här glad blir man när man har blivit BIM och fått CERT


Zutphen, Holland

Nu har vi varit till Holland och varit med på NVSW:s clubmatch. Denna gången blev resultaten HELT OTROLIGA !! Vi ställde Golda i juniorklass, där det var 22 st anmälda. Hon blev 3:a!!! Tess ställdes i championklass, där det var 4 st anmälda. Hon VANN !!!! Sus ställdes i fokkersklass, där det var 9 st anmälda och även hon VANN sin klass !!!!!!!!

Här är det Sus som vinner fokkersklass. Domare var C.F. Rutten


Måste bara sätta in dessa UNDERBARA bilder av Sandcroft´s Gys Fraukje of Alger !

Foto: Husse Jan Ahlm

 


Herning, Danmark

Helgen 3-4 november var vi på 2-dagarsutställningen i Herning. På lördag tävlades det om titeln Dansk Vinnare-12. Då ställde jag bara Sus och hon fick Excellent o CK och blev 3:a bästa tik. På söndag tävlades det om titeln NordiskVinnare-12. Då ställde jag 3 generationer, Golda som fick Very Good och blev 2:a bästa juniortik, Sus som fick Excellent, CK och blev Bästa tik, fick CERT (dermed blev hon Dansk Utställningschampion !!), CACIB, fick titeln Nord Vinnare-12 och blev BIM !!! Mira, som fick Excellent, CK och blev 2:a Bästa tik och fick titeln Nord VeteranVinnare-12 och blev BIR-Veteran !!!

Foto:Arne Havsö

BIR Marrondales Yerke och BIM Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme


Norge

Helgen 6-7 oktober var vi till Letohallen, lite norr om Oslo, på hundutställning. Vi ställde Golda i valpklass och Sus i öppenklass. På lördag blev Golda 2:a bästa tikvalp och Sus fick Very Good, men på söndag blev Golda BIR-valp och Sus 1:a bästa tik med CK och CERT och blev BIR. Eftersom hon fick sitt 3:dje CERT så blev hon Norsk Utställningschampion!!!!! Både Golda och Sus blev även BIG-2.


Drammen, Norge

Helgen 25-26 augusti 2012 var vi till Drammen på utställning. Vi hoppades på ett cert på Sus, men det ville sig inte. Däremot så charmade Golda både domare och besökare! Hon blev BIR-valp båda dagarna med jättefin kritik och i gruppfinalen blev hon BIG-2 valp på lördag och BIG-3 valp på söndag (de slog ihop grupperna 6, 7 och 8). Så det blev en jättelyckad helg i alla fall.


Nu har valparna kommit, 3 hanar o 7 tikar

Hanarna

Tikarna


Holland

Nu har vi kommit hem efter en givande resa till Holland, där vi har parat Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" med den mycket trevliga hanen Alger "Beike", så nu hoppas vi på valpar i januari.

Marja på sin Friesiska häst Kjeld


Leeuwarden, Holland

Den 29 augusti startade vi resan mot Holland tillsammans med våra vänner Carina o Rolf för att vara med på Europautställningen. På torsdag var det en nationell utställning med 47 stabyhoun anmälda. Vi ställde Sus och Tess och Carina o Rolf ställde Frallan, Semlan o Tårtan. Sus fick Excellent och blev 2:a i öppenklassen (av 13) och Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" fick Excellent o fick CERT o blev BIR !!!! I gruppfinalen var vi 23 raser i grupp 7 och Tess blev utplockad bland de 6 bästa men oplacerad. HELT FANTASTISKT !! Hennes syster Häromi´s Running Light of Balzer "Frallan" blev 2:a bästa tik och fick R-CERT. Grattis Carina o Rolf !! Semlan fick Excellent och Tårtan Very Good, men oplacerade.

Domare: Mrs. Tuus van Adrichem Boogaert-Kwint (NL)

På fredag var det Europavinnar-utställning. Det var 55 stabyhoun anmälda. Vi ställde även denna dagen Sus och Tess. Båda två fick Excellent. Sus blev 3:a i öppenklassen (av 14) och Tess 2:a i championklassen (av 4). Carina o Rolf ställde Frallan o Semlan, som båda fick Excellent, och Tårtan, som fick Very Good, men de blev oplacerade. TUSEN TACK Carina o Rolf för dessa trevliga dagar tillsammans !!!!!!


 

Eskilstuna och Norrköping 2011

Den 20 augusti var vi på hundutställning i Eskilstuna. Dit kom även våra vänner Carina o Rolf från Gotland. Vi ställde Mira (första gången i veteranklass) och Sus. Carina o Rolf ställde Tårtan och Semlan. BIR blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem "Semlan". STORT GRATTIS Carina o Rolf från stolta uppfödare !! Häromi´s Mira Mar Cruise of Biscaya "Mira" blev BIR-Veteran och 2-a Bästa tik och Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" blev 3-a Bästa tik.

Dagen efter ställde vi i Norrköping, där det var Svensk-Vinnarutställning. Där ställde vi Tess och Sus och Carina o Rolf ställde Frallan, Semlan och Tårtan. Alla våra hundar fick Excellent, men alla blev oplacerade utom Tess. Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" blev BIR o Svensk Vinnare-2011!!!!! GRATTIS även till Svartvita Pärlan´s Simba och matte Jessica som blev BIM och även han Svensk Vinnare-2011.


Ransäter 2011

Sista helgen i juli hade Ransäter sin årliga utställning, men i år var det en 3-dagarsutställning med alla raserna alla dagarna. Vi ställde 3 av våra hundar. Sandcroft´s Fritske Mira of Rimme "Fritte" som fick KIP (domaren fick nästan inte ta i honom) på fredag, fick Good på lördag och Very Good på söndag. Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" fick Excellent och blev 4 btkl på fredag, fick Very Good på lördag och Excellent men oplacerad på söndag. Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" fick Excellent och blev 2 btkl på fredag, fick Excellent och CACIB och blev BIR både lördag o söndag. På lördag hade vi också Avels-och Uppfödargrupp och fick mycket fin kritik. Ett STORT TACK till våra valpköpare som ställde upp !!!!

Bilden är från söndagen då Tess blev BIR och Häromi´s Unfailing Yacht of Rimme "Kurtan" blev BIM. Domare är Lena Stålhandske.


Vålerbanan, Norge

Fredagen den 15 juli åkte grannen Anita med sin lagotto Simba och jag med Sus till Vålerbanan i Norge på en 2-dagarsutställning. På kvällen kom min fodervärd Camilla och lämnade Fritte som jag också skulle ställa. På lördag fick Fritte Excellent o CERT och blev BIM och Sus fick Very Good. På söndag fick Fritte Very Good och Sus Excellent och blev 3:a Bästa tik. Vill passa på att gratta Anita som blev BIR-Veteran med Simba båda dagarna och på söndag även BIS-3 Veteran.

Foto Stefan Skogergård

Grattis även till Jeanette Skogergård som blev BIR och fick CERT båda dagarna med Bägbys Caccia på lördag och Bägbys Tikka på söndag.


Skarnes, Norge

Tidigt lördag morgon den 18 juni åkte Anita, Simba, Esse och jag till Glåmdal og Romerike Dachshundklubbs viltspårtävling i Skarnes. När vi kom dit fick vi höra att det regnat mycket så spårförhållandet skulle komma att bli svårt och det visade sig på resultaten! Av 26 startande ekipage var det 14 st som blev nollade (tyvärr var Simba en av dom), en som fick 3:dje premie, en som fick 2:dra premie och 10 som fick 1:a premie, varav 3 av dessa även fick HP. Den som blev spårvinnare var Sandcroft´s Esse Mira of Willem !!!!!!!!!!! Helt otroligt!! Hon blev nu även NORSK VILTSPÅRCHAMPION !!! Detta var andra gången jag tog hem segern där. Förra gången var med Esses mamma Mira !!

Foto Tale R. Waage


Österbybruk

Lördagen 28 maj var våra fodervärdar Carina o Rolf i Österbybruk och ställde Sandcroft´s Einje Mira of Willem "Semlan" och det gick riktigt bra !!!! Hon fick Excellent, blev bästa tik med CK, BIR och BIG-4 !!!!!!! Semlan är den första hunden från vår uppfödning som blivit placerad i gruppen!! Ett STORT GRATTIS från mycket stolta uppfödare. De ställde även Häromi´s Running Light of Balzer "Frallan", som också fick Excellent och blev 2:a bästa tik. Jättebra jobbat !!!


Påskaftons morgon föddes vårt andra barnbarn!

Ebba fick då en lillebror. Färden mot BB i Karlskoga började i egen bil, men vid Prästbäcken fick färden fortsätta i ambulans och de hann bara till först rondellen i Storfors så föddes han!!

Mamma Sandra o Jack


Zutphen 9 april 2011

Även i år åkte vi till Holland för att vara med på Clubmatchen i Zutphen. Vi ställde två av våra hundar. Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" ställdes i championklass. Det var 8 tikar anmälda och Tess blev 4:a och fick en fin pokal med sig hem. Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus" ställdes i unghundsklass. Där var det 13 tikar anmälda och Sus fick Very Good och mycket fin kritik, men blev oplacerad. Vi passade även på att kolla in hanar till kommande parning.


Kan inte låta bli att sätta in denna underbara bild som jag fick i dag av "Sixten" Sandcroft´s Falle Mira of Rimme. Nu vill jag att snö och is ska försvinna och att det ska bli vår !!


Dags att summera utställningsåret 2010 och det har varit helt FANTASTISKT!!!!

Esse har blivit SE VCH, Ibbe har blivit DK UCH, Sus har fått 3 CERT i Norge och nu väntar vi bara att hon ska fylla 2 år så att hon har chans att bli NO UCH och sist det mest fantastiska Tess som erövrat 4 nya titlar:

DK UCH   DKV-2010  NORDV-2010 OCH   WW-2010!!!!Lilleström, Norge

Fredag 26 november åkte Yvonne, Ibbe, Tess, Sus och jag till Norge. Vi stannade en natt på Sanngrunds camping, där vi hyrt en stuga. På lördag mogon fortsatte färden till Lilleström och hundutställningen. Först ut var Ibbe, som blev 3:a i championklassen. Sedan var det Sus tur. Hon var ensam i unghundklassen och fick 1:a och CK. Tess vann championklassen och fick CK även hon, så nu fick Yvonne träda in och ställa Sus i konkurrensen om bästa tik.  Vann gjorde Tess och fick CACIB och titeln NORDISK VINNARE-2010!!!!! Sus blev 2:a bästa tik och fick CERT och R-CACIB!!!!!!!! Tusen TACK Yvonne för jättebra handling!!!!

NORDISKA VINNARNA

Häromi´s Royal Dezhra of Balzer och Arsia´s Bailo

Den duktiga handlern Yvonne och Sus med CERT-rosetten


Herning, Danmark

Torsdag 4 november drog vi hemifrån för att åka till Varberg och ta färjan över till Grenå och vidare till Herning där de hade en 2-dagarsutställning med alla raserna båda dagarna. På lördag ställde jag Ibbe och Sus. Båda fick Excellent. Ibbe blev 2:a bästa hane och fick CERT och R-CACIB och blev därmed Dansk Utställningschampion !!!! Sus blev 4 bästa tik. På söndag ställde jag Ibbe, Sus och Tess. Ibbe och Sus fick båda Very Good och blev oplacerade. Tess blev bästa tik och fick CACIB och fick titeln Dansk Vinnare-2010 !!!! Hon blev även BIM.


Molkom 2010

Den 18 september var Dag Claesson och jag på en inofficiell utställning med Sandcroft´s Fokke Mira of Rimme "Ozzian" och Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus". Ozzian vann över syrran Sus och blev BIR och Sus blev BIM. Båda fick superfin kritik. Ozzian blev också BIG-1 och han slutade som BIS-3 !!!!! Ett stort GRATTIS till Dag och Lena från en mycket stolt uppfödare !!!!!

Foto Yvonne Meldgård


HÖGBO 2010

Fredag den 3 september tog jag husbilen och åkte till Högbo Bruk. Med mig hade jag Ibbe o Sus. Dit kom även Carina o Rolf från Gotland. Jag åkte dit mest för att jag hoppades få ett CACIB på Ibbe, och det lyckades !!!! Han blev även BIM. Sus fick mycket fin kritik och blev 3 bästa tik.


VISBY 2010

I år kunde vi återigen åka till våra kära vänner Carina o Rolf i Visby (förra året hade vi valpar) och vara med på 2-dagarsutställningen. Resultaten blev verkligen rättvisa ! På lördag var det Carina o Rolfs tik Häromi´s Running Light of Balzer "Frallan" som blev BIR oBIG-4 och på söndag var det vår tik Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" som blev BIR o BIG-2.


RANSÄTER 2010

Som vanligt försökte jag samla så många valpköpare som möjligt till utställningen i Ransäter. Vi åkte dit dagen före och alla som kunde kom till oss på kvällen och vi grillade och hade en jättetrevlig kväll. Kanske något att redan nu planera in för nästa år, då det är en 3-dagarsutställning med alla raserna alla dagarna ! På söndag var det dags att ställa våra hundar och då var inte vädret lika bra.........REGN ! Men vad gör det när resultaten blev bra ! Juniorkillarna Sandcroft´s Fokke Mira of Rimme (Ozzian) och Sandcroft´s Fritske Mira of Rimme (Fritte) fick båda 1:a och HP. Placeringen blev Ozzian 1:a och Fritte 2:a. Juniortjejen Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme (Sus) fick 1:a CK och blev bästa juniortik och slutade som 4 bästa tik. Öppenklasstikarna Sandcroft´s Einje Mira of Willem (Semlan) blev 3:a i öppenklass och Sandcroft´s Emke Mira of Willem (Emke) blev 4:a i öppenklass. Vi hade sedan både avels-och uppfödargrupp och fick HP på båda grupperna och MYCKET fin kritik ! TUSEN TACK till valpköparna som ställde upp och stannade hela dagen !!!!

Bilden nedan är från avelsgruppen när vi är inne i stora ringen. Bilder på Ozzian, Fritte, Emke och Semlan finns på deras respektive sidor.


VÅLERBANAN, Norge

Den 24 och 25 juli var grannen Anita o jag till Norge på en 2-dagarsutställning. Jag ställde Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" och Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme "Sus". Det blev strålande resultat !! På lördag blev Tess BIR och BIG-1 och Sus blev 2 bästa tik och fick CERT. På söndag blev Sus BIR och BIG-1 och fick CERT och Tess blev 2 bästa tik.


WORLD DOG SHOW 2010 i Herning, Danmark

Midsommarhelgen tillbringade vi på Världsutställningen i Danmark och det blev en mycket lyckad helg. Vi fick en Världsvinnare med oss hem och det var Häromi´s Royal Dezhra of Balzer som lyckades med den bedriften. Hon fick också CERT och blev därmed Dansk Utställningschampion. Hon fick även CACIB. Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme blev 2-a bästa juniortik och Sandcroft´s Einje Mira of Willem blev 4 btkl.


GRATTIS EIDA!!!!!

Lördagen den 5 juni 2010 var Sandcroft´s Eida Mira of Willem och matte Carina till Jämsä, Finland på utställning. Eida blev BIR och fick sitt andra CERT !! Ett STORT GRATTIS till Carina från en mycket stolt uppfödare !!!


GRATTIS SEMLAN !!!!!!

I dag, 23 maj, blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem "Semlan" BIR i Hässleholm !!! BIM blev Multichampion Duke-Dunmore "Teddy". Ett STORT GRATTIS till Carina och Rolf från en mycket stolt uppfödare!!!!


Helgen 30-31 januari 2010 åkte jag och min väninna Yvonne till Hellerudsletta i Norge på hundutställning. Största anledningen till att jag åkte var att försöka få de två utställningsmeriterna som Esse måste ha för att kunna bli Norsk viltspårchampion när hon ska gå spår senare i vår och det lyckades !! Jag ställde även Tess och hon blev BIR och BIG-3 på lördag och BIM på söndag, så det blev verkligen en lyckad helg !!

Vill även passa på att gratulera Margareta o Peter Nunn som fick ännu en NO UCH då Toffy tog sitt sista CERT på söndag och deras STILL GOING STRONG 11½ år gamle Teddy blev BIR och BIG-3. Han blev också BIR-veteran !!!!!

       Tess BIR och Arsia´s Bailo BIM                                    Teddy BIR och Tess BIM

                                                         Foto Yvonne Wiktelius


GRATTIS OZZIAN!!!!!

Nu har ännu en ur F-kullen gjort sin utställningsdebut. Det är Sandcroft´s Fokke Mira of Rimme. Den 15 november var han och syrran Sus i Örebro på en inofficiell utställning. Ozzian tävlade mot 2 andra hanvalpar och gick segrande ur striden, sedan vann han även över syrran Sus och knep BIR:et. Han blev också BIG-4 !!!


YES, NU HAR ESSE BLIVIT SVENSK VILTSPÅRCHAMPION !!!!!


GRATTIS FRITTE !!!!!

Nu har också Sandcroft´s Fritske Mira of Rimme debuterat i utställningsringen. Den 3 oktober var han o matte Camilla på Marks brukshundklubbs inofficiella utställning och Fritte blev BIR och BIG-1 !!!!! Mycket bra jobbat av er!!! Grattis från en stolt uppfödare!!


GRATTIS SUS !!!!!

Den 13 september gjorde Sandcroft´s Fraukje Mira of Rimme sin utställningsdebut på en inofficiell utställning i Forshaga och det gjorde hon med bravur !!! Hon blev BIR, BIG och BIS-3 valp !!


GRATTIS ESSE !!!!!

Sandcroft´s Esse Mira of Willem klarade anlagsklassen i viltspår i dag, 7 september !

I dag, 18 september, klarade hon första öppenklasspåret med 1:a pris !!

I dag, 24 september gick vi ett ordinarie vilspårprov och hon fick 1:a pris !!!

Den 29 september gick vi ett öppenklasspår igen, men denna gång fick hon ett 2:a pris.

Den 5 oktober gick vi ett öppenklasspår igen, och denna gången gick det bra. Hon fick ett 1:a pris och blev då SVCH !!!!


DRAMMEN TRAVBANA 2009

Helgen 29-30 augusti var vi i Norge på en 2-dagarsutställning och ställde Esse och Tess båda dagarna. På lördag blev Esse 5btkl med CK och Tess BIR och BIG-1 !!!!! På söndag blev Esse 2btkl med CK och CERT !!!!! Tess blev BIM.


BJERKE TRAVBANA, OSLO 2009

Helgen 15-16 augusti var vi i Norge på utställning. Jag ställde Ibbe, som fick en slät etta, Esse som fick 1:a och HP och Tess som fick CK, CACIB och BIR !! När vi senare tävlade i finalen så var det 14 raser i grupp 7 och där placerade sig Tess som BIG-4 !!!


RANSÄTER 2009

Helgen 25-26 juli var det utställning i Ransäter. Som tur var så ställde vi inte på lördag för då var himmelens portar öppna. På söndag var det perfekt utställningsväder, molnigt men uppehåll med undantag för några droppar regn. Jag hade samlat ihop "valpar" från min förra kull och fick mitt livs första både avels-och uppfödargrupp !! Alla Sandcroft´s-hundarna fick 1:a premie och två av dom även HP. Jag fick HP på både avels-och uppfödargruppen och mycket fin kritik!!!! Ett STORT TACK till er valpköpare som ställde upp och gjorde detta möjligt !!


GRATTIS EIDA !!

Nu har Sandcroft´s Eida Mira of Willem visat framtassarna igen !! Söndagen den 12 juli var matte Carina Dannberg och Eida på en utställning i Karis,Finland och där fick Eida sitt första CERT och blev BIR !!


GRATTIS EIDA !!

Den 6 juni var Sandcroft´s Eida Mira of Willem och matte Carina Dannberg till Tallin på utställning, och vilket FANTASTISKT RESULTAT !!!!! Eida blev bäst av 4 tikar i juniorklassen och erövrade titeln EST JUNIOR-VINNARE-09 !!!! Hon blev även 2-a i bästa tikklassen !! Jag är så stolt över er.


GRATTIS "OZZY"

Sandcroft´s Eske Mira of Willem klarade anlagsklassen i viltspår i dag, 16 maj !!! Bra jobbat Eija !! Nu är det bara att fortsätta träna till öppenklasspåren.

 


Nu har valparna kommit !!!

Den 8 maj föddes Miras och Rimmes valpar. Alla mår bra. Bilder finns nu under "Valpar 2009"


GRATTIS "OZZY"

På en inofficiell utställning i Mariebergsskogen, Karlstad den 1 maj, gjorde Sandcroft´s Eske Mira of Willem sin utställningsdebut. Han gjorde det med bravur !!! Han blev BIR och BIG-2!


GRATTIS "SEMLAN"

Sandcroft´s Einje Mira of Willem klarade anlagsklassen i viltspår i dag, 26 april !!! Bra jobbat Rolf !!! Nu är det bara att träna vidare till öppenklasspåren !!


Nu har Mira, som fem av de första stabyhound´s i Sverige fått den åtråvärda titeln C.I.E International Show Champion !!!


I år trodde jag inte att vi skulle kunna ställa på Clubmatchen i Holland eftersom jag jobbade, men då överraskade Kjell med att säga att han kunde åka själv !! Sagt och gjort. Han tog husbilen och Tess och drog till Zutphen i Holland. Den 4 april ställde han Tess i championklass och hon VANN !!!!! Men i bästa tikklassen blev hon oplacerad, men vad gör det.........det var ju jättebra jobbat av Kjell ändå !!!!!

Här visar Tess upp den fina pokalen hon fick i Holland

 


Fredagen den 13 mars föddes lilla Ebba, vårt första barnbarn !!


 

 

 

Tidigt, tidigt på morgonen den 4 januari styrde Tess och jag kosan mot Göteborg och årets första utställning, My Dog. Det var 8 stabyhoun´s anmälda och Tess blev BIM och fick CACIB. Vill också passa på att gratulera BIR-vinnaren Svartvita Pärlan´s Simba som även blev BIG-3 !


Nu har vi än en gång varit i Hamar i Norge och skördat framgångar! 21 november gick NV-utställning 2008 av stapeln. Vår Ibbe fick då sitt tredje CERT och blev Norsk Utställnings-Champion! Tess blev 2:a bästa tik och fick CACIB.

Ibbe med sin Championatrosett


I dag, 7 september, har Sandcroft´s kennel fått TVÅ BIR-valpar !!! Det var Sandcroft´s Einja Mira of Willem som blev BIR på Öland och Sandcroft´s Eida Mira of Willem som blev BIR i Helsingfors, Finland. STORT GRATTIS till båda från en mycket stolt uppfödare !!


Vecka 35 tillbringade vi på Gotland. Vi åkte runt några dagar på den vackra ön, innan vi åkte till våra kära vänner Carina o Rolf.

Solnedgång vid Lickershamn

På lördag o söndag var det hundutställning i Visby, alla raserna båda dagarna. På lördag blev Sandcroft´s Einje Mira of Willem "Semlan" BIR-valp. Häromi´s Running Light of Balzer "Frallan" BIR o BIG-2 och Duuk´s Ibbe V.D. Kraay Heide "Ibbe" BIM.

Ibbe o Frallan    Domare: Eva Mjelde

På söndag blev Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" BIR o BIG-2, medan Ibbe o Frallan fick 1:a men inget CK.

 


Den 3 augusti hade grannen Anita och jag tagit oss norrut till Svenstavik. Vädret var väl inte det bästa......det REGNADE hela dagen, men va gjorde det när resultatet blev KANON !!!!!! Det var 4 stabbisar med och Tess blev BIR !! Vi funderade på om vi skulle stanna till gruppfinalerna i regnet, men gjorde det (som tur var!!) Det var 8 hundar i gruppen och Tess VANN GRUPPEN !!! I BIS-et placeras 5 hundar och resterande fick en tjusig rosett som det stod BIS-6 på och det fick Tess. Det var en helg som vi aldrig kommer att glömma !! Tess är den andra stabyhounen i Norden som blivit BIG-1 !!!!!! Domare var Vigdis Nymark från Norge

Litbild Camilla Karlsson


Den 27 juli var det utställning på "hemmaplan" i Ransäter. Vi hade då besök av våra kära vänner Carina o Rolf från Gotland som är fodervärdar åt vår tik "Semlan". Hon ställdes i valpklass och blev BIR-valp med superkritik !!

Här är Semlan med sin BIR-valprosett

Jag ställde Tess och hon blev BIR och Carina ställde Tess syster "Frallan" som blev 2btkl.

 

 


 

Nu har vi varit med om något STORT, nämligen WDS-2008 i Stockholm (Världsutställning)!! Det började med SKF-s specialutställning på torsdag. Där blev Ibbe 4-a bland öppenklasshanarna och Tess 3-a bland öppenklasstikarna. På fredag var det SvSK (stabyhounklubben) som hade utställning. Där blev Ibbe oplacerad men Tess vann öppenklassen!!! På lördag var det dax för STORA VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN. Där ställde jag bara Tess, men hon VANN ÖPPENKLASSEN !!!! Tess var även med i Häromi´s uppfödargrupp som VANN, så vi fick vara med i stora finalen. Det var pampigt att få springa in i rampljuset !!

 

Tess vinner öppenklassen tikar på SvSK:s utställning vid Tullgarn.

 


Nu har vi besökt Norge igen och skördat framgångar !! Denna gång var det en 2-dagarsutställning på Vålerbanan. Först vill jag säga ett JÄTTEGRATTIS till Sandcroft´s Emke Mira of Willem som gjorde utställningsdebut med att bli BIR-valp både lördag o söndag. Bra jobbat matte Else-Berit !! Hon slog syrran Esse som inte alls ville trava i värmen.

Else-Berit och Emke

Häromi´s Royal Dezhra of Balzer "Tess" blev BIR och BIG-1 båda dagarna. Hon fick även CERT och blev både Norsk Utställningschampion och Norsk Viltspårchampion ! Duuk´s Ibbe V.D. Kraay Heide "Ibbe" blev BIM på söndag och fick CERT.

 


Nu har min fodertik Sandcroft´s Einje Mira of Willem (Semlan) varit på sin första utställning och vilken debut!!!!! Hon blev BIS-2 !!!!! JÄTTEGRATTIS till Carina o Rolf. Bra jobbat !! Jag är så stolt över Er !!!


Den 12 april hade vi den stora glädjen att kunna vara med på NVSW:s utställning i Zutphen i Holland (TACK snälla Maggan och Peter för att ni frågade om vi ville hänga med dit). Det var en stor upplevelse att få se så många stabbisar på en gång ! Det var rekord på anmälda hundar, 89 wetterhounen och 243 stabijhounen !! Vi ställde Ibbe och Tess och båda två fick "Very Good", vilket vi var mycket nöjda med.

Här är en bild på de Skandinaviska hundarna som var med, och som ni kan se var det en hel del pokaler som erövrades !!


Nu har vi varit i Norge igen på utställning och skördat framgångar!! Denna gång i Ekebergshallen i Oslo 3/2-2008.

Duuk´s Ibbe V.D. Kraay Heide fick ett 1:a pris och fick då sin andra utställningsmerit och erövrade titeln Norsk Viltspårchampion !!

Häromi´s Royal Dezhra of Balzer blev 2 bästa tik och fick sitt andra Norska cert !!

Vill samtidigt sända ett STORT GRATTIS till Häromi´s kennel som tog hem BIR o BIG-3 med Multichampion Duke-Dunmore och BIM med DK & NUCH EUW-06 WW-06 NORDV-06 Häromi´s Orkney Hurricane of Bram och inte att förglömma JWW-06 VDHCH Rimme Sietske Fan'e Alde Leane som blev 2 bästa hane och fick cert och därmed blev Norsk och Dansk Utställningschampion !!

 

 

 


Ännu en FANTASTISK utställningshelg i Norge !!

Denna gång i Hamar

Nu var det Häromi's Royal Dezhra of Balzer som visade "framtassarna" genom att bli BIM !!

Hon fick också sitt första Norska cert och cacib och erövrade titeln Norsk Vinnare-07

BIR och BIG-4 blev Multichampion Duke-Dunmore Ägare Margareta & Peter Nunn

Domare Poul J Örnemark, Danmark


 

    En helt FANTASTISK utställningshelg i Kongsvinger 6-7 oktober 2007 !!!!!

Duuk's Ibbe V.D. Kraay Heide  BIR, CERT, CACIB och BIG-2

Häromi's Mira Mar Cruise of Biscaya  BIM och CACIB

Häromi's Royal Dezhra of Balzer  3:a btkl CK

3 x Svensk och Norsk Viltspårchampion !!!!

Från vänster: Häromi's Royal Dezhra of Balzer, Häromi's Mira Mar Cruise of Biscaya och Duuk's Ibbe V.D. Kraay Heide

   Årets Allroundstaby 2005  Sveriges första stabyhoun med titeln S & N VCH    -    Mira!    

 

Mira och hennes matte hade ett fantastiskt år 2005!

Gästboken!

Kontakta oss!

Intresseanmälan!

Glöm inte att skriva en rad!

Klicka på länken "Kontaktinformation" om du vill komma i kontakt med oss.

Intresserad av att köpa valp?

 

 


Antal besök sedan juni-02: