Kennelägaren presenterar sig själv:

Hej!
Jag är en hundtokig "tjej" som alltid velat ha hund.

Mina föräldrar tröttnade på tjatet när jag var 14 år, så då fick jag köpa min första hund. Jag ville ha en stor hund, men det fick jag inte så det blev en fransk Bulldog. Han hette Hassleholms Ceppo.

Ceppo

Hufuf

Min första golden köpte jag 1978. Han hette Trogens Hufuf.

1989 fick vi bli fodervärdar åt en goldentik som hette Trogens Ulli. Det var henne jag tog min första kull valpar efter. Det var 1994. Hon fick 5 ljuvliga små valpar. Ulli och jag på utställning

Yola var dotter till vår fodertik Ulli. Vi fick bli fodervärdar åt Yola också, men det visade sig att hennes båda kullbröder hade epilepsi så det var inte aktuellt att para Yola.
Yola var under hela sin levnad en mycket snäll och tillgiven golden, ibland alldeles för snäll. Jag tänker då på när yrvädret Sally kom in i våra liv. Hon tog då kommandot över Yola som då var 8 år.
Kortet på Yola är taget när hon ligger på sin favoritplats i trädgården. Hon blev 12 år och 1 månad.

 

Sandy var en omplaceringshund som vi köpte i maj 2001. Hon var då 4½ år. Hon var en helt underbar hund och en mycket uppskattad lekkamrat till Sally. Hon blev mamma till 2 valpkullar. I januari 2005 blev hon tyvärr sjuk. Det började med epilepsianfall, men visade sig att det antagligen var en hjärntumör som utlöste anfallen så hon fick somna in.
Sally kom in som ett yrväder i familjen, men så småningom så lugnade hon ner sig och blev världens goaste golden! Hon blev mamma till en valpkull med 3 valpar. I oktober 2010 fick hon livmoderinflammation och fick då somna in. Hon blev 10 år och 9 månader.